február 24, 2014
creative@dmin

no comments

Alak kalkulátor

Sziasztok Lányok/ Nők!

Szerintem nincs az a nő aki teljes mértékben elégedett lenne az alakjával, kinézetével. Sokszor hallom hogy „ á, nekem szörnyű alakom van, nekem semmi nem áll jól” .

Szerencsére mindenkinek megvan az a ruha, variáció ami jól áll, viszont hogy ezt megtaláljuk elsősorban tisztába kell lennünk azzal hogy milyen az alkatunk.

Centire fel! Most kiderítjük hogy milyen alkatunk van, és hogy mire figyeljünk ruha vásárláskor.

Mérd meg a három legfontosabb méretet.

  1. Mellbőség: figyelj arra hogy kb. vízszintesen mérd.
  2. Derékbőség: ennél is fontos hogy vízszintesen mérd.
  3. Csípőbőség: A popsinál a legszélesebb rész.

Ha ezt megtetted, akkor olvasd tovább.

Alapvetően 5 női alkatot különböztetünk meg.

1. Alma alak

Ennek az alaknak a legfőbb jellemzője hogy a hasi rész kicsit erősebb. Ha ilyen alkatod van érdemes a problémás részt elrejteni, és az előnyös területeket hangsúlyozni, ilyenek például a keblek, és a lábak.

2. Körte alkat

A csípő rész szélesebb mint a test többi része. Kerülnöd kell az alaktalan darabokat, és a feszes nadrágokat. Előnyös az enyhén A vonalú ruha, vagy az alul egyszínű felül mintás, vállat kiemelő fodros darabok.

3. Homokóra alkat

Ahol a csípő és a mell szélesség majdnem azonos. Akinek ilyen alakja van szerencsésnek mondhatja magát, mert ez egy arányos testalkat. Kerüld a túl méretes darabokat, figyelj hogy a karcsú derekad mindig előtérbe kerüljön.

4. Téglalap alak

Ennél az alkatnál a mell derék és csípő rész mérete szinte azonos. Kerüld a feszülős ruhákat, viszont a karcsúsított kabát kifejezetten előnyös lehet számodra, és a fodros szoknyát is nyugodtan felveheted.

5. Fordított háromszög

Itt a mellbőség jelentősen nagyobb mint a csípőbőség. Amit érdemes elkerülnöd, az a hangsúlyos fodros felsőrészek, érdemes V kivágású ruhákat fölsőket választanod, ami nyújtja az alkatod. Erőteljes felsőrészed kiegyenlítésére fodros alsórész előnyös lehet.

Vélemény, hozzászólás?