március 31, 2017
creative@dmin

no comments

Magassarkú viselése

Ha cipőről van szó. Én mindig törekszem arra, hogy egy olyan kényelmes darabot szerezzek be, ami a lábam formájának megfelel, szépen áll rajta, és ami szerintem a legfontosabb, hogy szépen tudjak benne menni.

Személy szerint nagyon szeretem a magas sarkú cipőket, minden nap hordom is őket, teljesen fájdalommentesen. Amikor elkezdtem dolgozni, a munkám folyamán nagyon sokat kellett állnom és gyors tempóban sétálnom, akkor rá kellett jönnöm, hogy az addig viselt cipőim nem a legjobban megválasztott darabok voltak. Itt jött a pillanat, amikor tudtam, hogy kényelmesebb cipőre kell váltanom. A magas sarokról nem akartam lemondani, el kezdtem keresni azt a sarokmagasságot, vastagságot, fazont, ami nekem a legmegfelelőbbnek tűnt.

Pár tipp a magas sarkúhoz.

  • Ha bőr cipőt vásárolsz érdemes egy nedves harisnyával a lábon otthon járkálni benne, mert ennek az anyagnak meg van az a tulajdonsága, hogy teljesen ráalakul a lábra.
  • Mielőtt egy egész napra, vagy egy eseményre felvennéd érdemes egy kicsit „betörni”
  • A cipővásárlásra szánj időt, sétálgass kicsit a boltba, hogy kiderüljön jó-e a sarokmagasság, tudsz e benne szépen menni, a lábformádnak megfelel e.
  • Ha esetleg azt érzed, hogy csúszik, akkor nézd meg, hogy milyen minőségű a sarka, sajnos azt tapasztaltam, hogy a magas árkategóriás cipőknél is hajlamos a gyártó ezen az apró részen spórolni. Ezt az apró alkatrészt egy cipésszel ki lehet cseréltetni egy jobb minőségűre, ami kopásállóbb, és sokkal kevésbé csúszik.
  • Ha megtaláltad a tökéletes cipőt, és azt szeretnéd, hogy ez a „barátság” sokáig tartson célszerű cipészhez vinni és megtalpaltatni, ilyenkor egy plusz réteget ragasztanak rá, aminek az alja bordázott, így kevésbé csúszik a talpa, és a tartósságát is növeli.
  • Sajnos van olyan, hogy hiába szántunk időt a cipő kiválasztására, nem számoltunk azzal, hogy a bőr cipő bizony tágul. Szerencsére a szakemberek erre több megoldást is ajánlanak. Drogériákban, Bio boltokban lehet kapni olyan tapaszt, ami a cipősarok részére ragasztva, meggátolja a láb kicsúszását. Ha ez kevésnek bizonyul, vagy épp nem lenne elég, léteznek olyan, a cipő belső részére ragasztható kis szilikon párnák, amik arra hivatottak, hogy ne hagyják a lábat előre csúszni. Utóbbinál előny, hogy ettől a cipő talprésze is puhábbá válik.

Vélemény, hozzászólás?