szeptember 6, 2017
creative@dmin

no comments

Tipp a harisnya viseléséhez

Sokszor hallani a mai nőktől, hogy „nem hord szoknyát, egészruhát, mert nem szeretem a harisnyát”,ennek sokszor a rosszul megválasztott harisnya az oka.

Én ezelőtt 4 évvel kezdtem el sűrűbben harisnyát hordani. Eleinte a kínai boltban kapható száz-kétszáz forintos harisnyákat vettem, úgy voltam vele a drágább se tud többet.

Ezek a harisnyák nem arról híresek, hogy sokáig bírják. Általában egy rossz mozdulat és már ki is szakadt. Amikor elkezdtem dolgozni már megengedhettem magamnak a kicsit magasabb árkategóriás darabokat is. Nem kell nagy összegekre gondolni, kb öt-hatszáz forintos márkákkal próbálkoztam. Ezek közül volt, ami bőrproblémákat okozott.

Egy fontos esemény alkalmával kipróbáltam egy magasabb minőségű terméket. A Bellinda márkát választottam, úgy voltam vele, hogy egy próbát megér. Amit kaptam több volt, mint amit reméltem. Szép fényű harisnyát vásároltam, az üvegszálas harisnyanadrágok kényelmetlensége nélkül. A vastagsága is megfelelt az igényeimnek, mivel nem kopott ki a lábam között, nem sebesedett ki a combom belső része. Kíváncsi lettem, vajon tartós darabra sikerült rábukkannom? Vagy ez is pár napon belül mehet a kukába? Meglepetésemre nagyon tartósnak bizonyult. Akkor eldöntöttem, nem vásárolok többet más fajta harisnyát csak ezt. Havonta kb három darabot szoktam venni, pedig minden nap harisnyában járok.

Érdemes egyszer kipróbálni ezt a fajtát, aki nem szereti a harisnyát annak azért, aki meg minden nap hordja, annak meg azért.

 

Végül itt van pár tipp a harisnyákról.

  • első felvétel előtt érdemes kimosni, mivel egyfajta ragasztóanyaggal van kezelve, hogy szép maradjon a csomagolásba, így könnyebben szakad. Mosás során ez az anyag kioldódik belőle.
  • Ha félsz attól, hogy kidörzsöli a lábad vegyél 40 denes harisnyát.
  • Ha már megtörtén a baj, és kidörzsölte, akkor egy kis stiftes dezodorral orvosolható a probléma
  • A dezodor akkor is hatásos, ha egy meleg nyári napon vagy kénytelen harisnyát venni.
  • Sokszor hallani, hogyha felfut a harisnyád, tegyél rá körömlakkot. Jó tipp, viszont a körömlakk száradás után megkeményedik, így a harisnya rugalmatlan lesz.
  • Én műszempilla ragasztót szoktam használni ilyen célra, érdemes tenni egy próbát.

Comments are closed.